Verkkolaskulaki astuu voimaan 1.4.2020

EU:n verkkolaskudirektiivin mukainen verkkolaskulaki astuu voimaan yksityisen sektorin osalta 1.4.2020. Lain tarkoituksena on yhdenmukaistaa kaupankäyntiä sekä ohjata laskutusta yhä enemmän sähköiseen muotoon EU:n alueella. Huhtikuussa 2020 voimaan astuva laki tarkoittaa käytännössä sitä, että yrityksillä on oikeus vaatia toiselta yritykseltä lasku sähköisessä muodossa eli verkkolaskuna. Laki ei kiellä ketään vastaanottamasta erimuotoisia laskuja, mutta se antaa ostajalle oikeuden hylätä muut kuin direktiivin mukaiset sähköiset laskut.

Mikä on sähköinen lasku?
Sähköisellä laskulla tarkoitetaan vain digitaalisessa, rakenteellisessa muodossa, sähköisestä laskutusjärjestelmästä toiseen lähetettyjä laskuja. Hyväksyttyjä laskumuotoja ovat suomalaisten päivitetyt verkkolaskustandardit (TEAPPSXML 3.0, Finvoice 3.0) ja kansainväliset verkkolaskuformaatit (UBL, CII). Esimerkiksi sähköpostilla lähetetty pdf-lasku ei ole sähköinen lasku.

Verkkolaskulta on jatkossa löydyttävä myös pakollisia laskutustietoja, joita Suomen laki ei vielä tähän mennessä ole vaatinut. Näitä pakollisia tietoja ovat esimerkiksi alv-koodi, osapuolten maakoodi ja tilausnumero, jos lasku perustuu tilaukseen.

Koskeeko verkkolaskulaki kaikkia yrityksiä?
Verkkolaskulaki koskee yrityksiä, joiden liikevaihto on yli 10 000 euroa, ja jotka myyvät tuotteita tai palveluita muille yrityksille tai julkishallinnon toimijoille. Lain ulkopuolelle jäävät siis alle 10 000 euron liikevaihtoa tekevät pienyrittäjät sekä B2C- eli kuluttajakauppaa tekevät yritykset.

Lähetätkö jo asiakkaillesi verkkolaskuja? Valitse  verkkolaskun välittäjäksi Cash-In

Olemme nykyään osa taloushallinnon ammattilaista ja perintätoimisto Cash-Iniä. Cash-In toimii myös verkkolaskuoperaattorina, eli otamme vastaan Finvoice-tiedostona lähetetyt laskut ja välittämme ne edullisesti eteenpäin asiakkaiden verkkopankkiin tai laskunkierrätysohjelmiin. Tarvittaessa hoidamme myös laskujen muistutuksen ja perinnän.


Etkö vielä lähetä verkkolaskuja? Ota käyttöösi Cash-In Online -laskutuspalvelu

Kun siirrät asiakkuutesi Cash-Inille, saat siirtyvän asiakkaan etuna käyttöösi kuukausimaksuttoman Cash-In Online -laskutuspalvelun, jonka kautta lähetät asiakkaille direktiivin mukaiset verkkolaskut näppärästi missä ja milloin vain. 

Selainpohjaisen laskutusohjelman kautta laskujen lähetys maksaa vain 0,99 €/kpl – ei kuukausi- tai lisenssimaksuja. Kun olet luonut laskun Cash-In Online -ohjelmassa, me hoidamme puolestasi laskujen lähettämisen (e-laskuna, myös paperi- tai sähköpostilasku vaihtoehtona), muistutuksen ja mahdollisen perinnän.

Kysy lisää Cash-In Onlinesta asiantuntijoiltamme sähköpostitse asiakaspalvelu(at)lbl.fi tai soita 06-423 5112.